Boshuis, Vierhouten

Dit boshuis staat op een open plek in het bos aan de rand van Vierhouten op de Veluwe. Omdat het huis een bestaand vakantiehuis verving waren restricties gesteld aan het maximaal te bouwen vloeroppervlak.

De vertrekken zijn rondom een met glas overdekte patio gegroepeerd waardoor het huis, ondanks het beperkte vloeroppervlak, bijzonder ruimtelijk is. Tegelijkertijd is er een buffer tussen slaap- en woongedeelte ontstaan. Met grote schuifbare lamellenschermen kunnen de woonkamer, de patio of de slaapvertrekken intiemer worden gemaakt. Als er geen bewoners aanwezig zijn beschermen deze schermen de patio tegen al te nieuwsgierige everzwijnen.

Het gebouw is opgebouwd in houtskeletbouw met een open beplanking. Door de robuuste detaillering en de dakafwerking met natuurlei in wilde dekking gaat het gebouw op in zijn omgeving.

Het ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met opdrachtgevers en in de zomer van 2013 opgeleverd. Sindsdien heet het huis “De Boshut”. Het is erg geliefd als vakantieverblijf.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Project
Boshuis, Vierhouten
Adres
Elspeterbosweg, Vierhouten
Ontwerp
2012
Aannemer
van Wijhe bv, Doornspijk
Uitvoering
2013
socialshare delen op sociaal
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin