Workshop Taylor, New Jersey USA

Op dit voormalige boerenlandgoed is na een landschappelijke analyse, samen met de eigenaar, besloten een van de bestaande stallen te vervangen door een nieuw gebouw met een werkplaats voor één persoon, waarin de diverse werktuigbouwkundige machines met antiekwaarde kunnen worden ondergebracht.
Het bestaande ensemble van boerenopstallen is intact gebleven, maar in afwijking van de bestaande “Barn-red” beplankte stallen, is gekozen voor onbehandeld Red Cedar. Door de natuurlijke veroudering zal het gebouw zich in de loop van de tijd voegen in de omgeving. De houten planken zijn horizontaal en vlak aangebracht, waarbij om de drie planken een plank uitsteekt. Hierdoor ontstaat een stringente horizontale geleding die het mogelijk maakt om op diverse gewenste plekken ramen te maken zonder een onrustig geheel te krijgen.
De gevel is opgebouwd rondom de gelamineerde spantconstructie in houtskeletbouw.
De workshop van ca. 200 m2 huisvest diverse specialismen; zo is een zogenaamde “blacksmith forge” ingebouwd, maar zijn ook metaal- en houtbewerkingsmachines geplaatst. Het gebouw is voorzien van een ondergronds afzuigsysteem. Het daglicht is op afstand te reguleren door automatische zonwering boven de daklichten.

Project
Workshop Taylor, New Jersey USA
Adres
Lambertville Road, Sargertsville, NJ
Opdrachtgever
Fam. Taylor
Ontwerp
2005
Aannemer
Brian Smith Buildings Inc. , New Hope, Pensylvenia
Uitvoering
2005 - 2006
socialshare delen op sociaal