“Dienstbode”

Nieuwe zorgformule gebaseerd op het concept van kleinschalig wonen met persoonlijke aandacht, goede zorg en “gezelligheid”.

Coöperatieve P.Bell & Friends en Aafje Francise bedenken en ontwikkelen nieuwe huisvestingsconcepten voor ouderen. Hierbij zoeken ze vooral bestaande locaties en woongebouwen waarbij aansluiting wordt gezocht bij de lokale sfeer en het aanwezige karakter.

Voor mensen met een zorgvraag is het “Dienstbode”- concept ontwikkeld. Vanuit de vertrouwde thuisomgeving kan zelf de regie worden gehouden over hun zorg. 

Op bestaande locaties wordt een ontmoetingsruimte ingericht. Al naar gelang het aantal deelnemers kan dit een grote of kleine ruimte zijn. De ruimte wordt beheerd door een ondernemer, de Dienstbode, die zijn diensten naar behoefte aan bewoners kan bieden. De gezellige ontmoetingsruimte is vooral gericht op gezamenlijke activiteiten. Zo is er standaard een grote keuken aanwezig zodat samen koken en eten een optie is. 

Er is een modulesysteem bedacht op basis van circa 100m2 dat gemakkelijk op de diverse locaties kan worden ingepast. Er wordt steeds gezocht naar ruimtes die een directe relatie kunnen hebben met een tuin of terras, en eenvoudig bereikbaar zijn in een bestaand wooncomplex.


Project
"Dienstbode", Ouderenhuisvestings - concept in bestaande woongebouwen
Opdrachtgever
Coöperatieve P.Bell&Friends
Ontwerp
2019
socialshare delen op sociaal