Woonstudio, Den Haag

Dit voormalige postkantoor in de wijk Escamp in Den Haag, op de kop van een jaren 50 woongebouw ontworpen door architect Piet Zandstra is met simpele middelen geschikt gemaakt als woon- en werkruimte voor een beeldend kunstenaar en een fotografe. Het terugbrengen van de oorspronkelijke architectonische kwaliteiten lag voor de hand gezien de passie van de bewoners voor de vormgeving uit de jaren 50, 60 en begin 70. De begane grond is uitgevoerd als een open plattegrond. De indeling wordt bepaald door een houten scheeps-verhuisbox met een werkplek en een “American Kitchen” onder het ovale daklicht.
In de voormalige kelder zijn een slaapkamer en badkamer gerealiseerd met daglicht via de bestaande koekoekramen. De brede middenzone in de kelder wordt gebruikt als atelier en krijgt daglicht via een drietal nieuwe gaten in de begane grond vloer. De gaten zijn afgedekt met beloopbare glasplaten en het doorzicht levert een spannende ruimtelijke verbinding tussen de woonruimte op de begane grond en het atelier in de kelder.

foto’s: Loesje Praktijken en MATH architecten

Project
Woonstudio, Den Haag
Adres
Veenendaalkade, den Haag
Ontwerp
2008
Aannemer
IVKAST s.r.o. aannemersbedrijf, Den Haag
Uitvoering
2009
socialshare delen op sociaal