Woonhuis Kerkstraat, Katwijk

Wat begon als een vraag om een second opinion, groeide uit tot een volledige ontwerpopdracht voor renovatie en uitbreiding van het pand aan de Kerkstraat.
Het woonhuis met smederij is een Rijksmonument en stamt uit de tweede helft van de 17de eeuw. Het pand werd ontdaan van alle storende jaren ’70 verbouwingen en in de oksel van de twee bestaande bouwvolumes is een nieuw volume geplaatst dat gekenmerkt wordt door het gebruik van glas en staal. Dit in contrast met de bestaande materialisering van het pand.
In het voorste gedeelte van het woonhuis bevindt zich nog de authentieke balkenvloer die volledig in het zicht is gebleven.
Alle bestaande ruimtes in het woonhuis komen uit op de gecombineerde woonkamer-keuken in het nieuwe volume. Hierdoor is een heldere organisatie in het gebouw is ontstaan. Op de verdieping verbindt een nieuwe overloop de slaapvertrekken in de bestaande dakkappen. Eikenhout en Belgisch hardsteen in zowel nieuw- als oudbouw kenmerken de interieurafwerking.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Project
Woonhuis Kerkstraat, Katwijk
Adres
Kerkstraat, Katwijk a/d Rijn
Ontwerp
2005
Aannemer
K.B.M. BV Katwijk
Uitvoering
2007
socialshare delen op sociaal
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin