Radex Innovation Centre, Delft

De Delftse ondernemer Alfons Hülsenbeck nam het initiatief om een starterscentrum op te zetten voor afgestudeerden aan de TU Delft. In samenwerking met de gemeente Delft, die zich als ‘kennis-stad’ wilde profileren en hoogwaardige technologie wilde koppelen aan hoogwaardige werkgelegenheid, kwam RADEX tot stand. In 1992 werd het centrum feestelijk geopend. De formule sloeg aan: al spoedig moesten veel aspirant-ondernemers naar een wachtlijst worden verwezen.

Nadat wij in 1996 al studies voor uitbreiding hadden gedaan, kregen wij in 1998 opdracht voor het ontwerp van fase II. De nodige planuitwerking liep wat vertraging op, maar in 2002 startte de bouw. Fase II is in juli 2003 opgeleverd.

Door in materialisering, detaillering en kleurstelling aan te sluiten bij de eerste fase is bewust gezocht naar eenduidige expressie van het totale complex d.w.z. één waarbij de verschillende bouwfases alleen bij “inzoomen” nog te herkennen zijn. Het succes van de formule leidde mede tot latere ontwikkelingen in de nabije omgeving, zoals het Delftech-park en het in ontwikkeling zijnde “Technopolis”.

Fase III betreft het ontwerp van een grote kantineruimte op het dak van Radex I.


Project
Radex Innovation Centre, Delft
Adres
Rotterdamseweg 183 Delft, Technopolis
Opdrachtgever
Radex beheer BV
Ontwerp
I 1990 - 1991, II 1998 - 2000, III 2006
Aannemer
D. Versloot / Heijmans IBC
Uitvoering
I 1991 - 1992, II 2002 – 2003, III niet uitgevoerd
socialshare delen op sociaal