winkel ZEGRO - winkelinrichting horecagroothandel interieur interieurarchitectuur



















De oude non-food afdeling kenmerkte zich als rommelig en vol. Stellingen stonden diagonaal opgesteld. Doel van de herinrichting was om de vindbaarheid van producten te verbeteren en aan te sluiten bij het gehele beeldconcept van ZEGRO.

Als onderdeel van het hoofdcircuit in de meer dan 4000m2 grote klantruimte is de hoofdgang in de non-food afdeling uitgevoerd met een plafondverhoging. De centrale ruimte van de afdeling is eveneens met verhoogd plafond uitgevoerd en alle paden van de afdeling komen hierop uit.

Elke wandstelling is uitgevoerd met een bovenkast-element uit eikenhout tot aan het plafond. De vakken kunnen verschillend worden ingevuld maar dominant zijn de vakken op regelmatige afstand die voorzien zijn van een verlichte rode glasplaat met product-icoon. Het icoon vertegenwoordigt het product dat kan worden aangetroffen in de nabije stellingen. In de winkel is de zone boven de in orthogonale rijen opgestelde stellingen vrij van obstakels gehouden zodat de rode panelen vanaf iedere plek zichtbaar zijn. Dit systeem biedt de klant overzicht en rust in het enorme aanbod en kan ook worden toegepast in de overige afdelingen. Het is in lijn met de ZEGRO-huisstijl waarbij beeldcommunicatie centraal staat.

De TL verlichting is vervangen door hoog rendement gas-ontladingslampen waardoor het elektriciteitsverbruik voor verlichting met de helft is teruggebracht.