Zegro Groothandel, Rotterdam

De brasserie in deze horeca-groothandel functioneert als ontmoetingspunt voor klanten en medewerkers van Zegro. De bestaande uitspanning was gedateerd en vroeg om een aantal praktische verbeteringen.

Essentieel voor de rol van de brasserie is de strategische positie bij de entree en het kassagebied. De twee gevels die zich hierop richten zijn uitgevoerd met grote openingen voor doorzicht. De L-vormige bar met daarachter de spoelkeuken is in de gesloten hoek geplaatst van de rechthoekige plattegrond. Een lange L-vormige zitbank met kleine bistrotafels aan de binnenzijde vormen een perfect uitzichtpunt om na de winkeltour een kop koffie te drinken.

De gevels zijn als portalen uitgevoerd, bekleed met onbehandelde blauwstaal-plaat. De bank is zilverkleurig, waardoor de capitonnering goed naar voren komt. In het midden staat een grote leestafel en achterin twee hoge zit-sta-tafels met hoge stoelen. Zowel vloer als tafels zijn uitgevoerd in massief eiken planken met een white-wash coating. Het donkere barmeubel met een Nero Assoluto blad en blauwstaal front steekt af tegen de witbetegelde achterwand, die doorloopt in de spoelkeuken. Achter het korte deel van de bar is een kookhoek ingericht, tegen een in drie grijstinten random betegeld middenblok met de afzuiginstallatie erin opgenomen. Op het strek-metalen bovenpaneel is in fel rood neon de naam “Bistrozet” geplaatst. Grote cilindervormige lampenkappen in diverse bruintinten geven sfeer en beslotenheid aan de verschillende zitplekken.

De brasserie is op 29 maart 2012 feestelijk geopend bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Zegro.

De oude Non-food afdeling was vol en rommelig. Stellingen stonden diagonaal opgesteld. Doel van de herinrichting was om de vindbaarheid van producten te verbeteren en aan te sluiten bij het beeldconcept van Zegro.

Als onderdeel van het hoofdcircuit in de meer dan 4000m2 grote klantruimte is de hoofdgang in de Non-food afdeling uitgevoerd met een plafondverhoging. De centrale ruimte van de afdeling is eveneens met verhoogd plafond uitgevoerd en alle paden van de afdeling komen hierop uit.

De wandstellingen zijn eenduidig uitgevoerd met een hoogte van 2,4 meter. Iedere wandstelling is uitgevoerd met een bovenkast-element tot aan het plafond uit eikenhout. De vakken kunnen verschillend worden ingevuld maar dominant zijn de vakken op regelmatige afstand voorzien van verlichte rode glasplaat met product icoon. Het icoon vertegenwoordigt het product dat kan worden aangetroffen in de nabije stellingen. In de winkel is de zone boven de in orthogonale rijen opgestelde stellingen vrij van obstakels gehouden zodat de rode panelen vanaf iedere plek zichtbaar zijn. Dit systeem biedt de klant overzicht en rust in het enorme aanbod en kan ook worden toegepast in de overige afdelingen. Het is in lijn met de Zegro-huisstijl waarbij beeldcommunicatie centraal staat.

De oude TL-verlichting is vervangen door hoog rendement gas-ontladingslampen waardoor het elektriciteitsverbruik voor verlichting met de helft is teruggebracht.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Project
Zegro Groothandel, Rotterdam
Adres
Schuttevaerweg 24, Rottredam
Opdrachtgever
ZEGRO, Rotterdam
Ontwerp
2011-heden
Aannemer
Bouwbedrijf SPEE, Rotterdam
Uitvoering
2012-heden
socialshare delen op sociaal
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin