Appartementen Kanaalstraat, Amsterdam

Dit bijzondere pand in de Amsterdamse Overtoombuurt was ten tijde van aankoop in slechte staat. 
Fundering, vloeren en gevels dienden grondig te worden gerenoveerd. De huurappartementen waren volledig uitgewoond.
Het pand is gesplitst, waarbij de drie appartementen, inclusief installaties, volledig zijn vernieuwd. Het klassieke trappenhuis bleef behouden, maar het pand heeft wel een nieuwe fundering en begane grondvloer gekregen. De verdiepingsvloeren zijn opgewaardeerd waardoor ze voldoen aan de huidige eisen van brand- en geluidwering. Het appartement op de begane grond is aan de achterzijde uitgebouwd en voor het bovenste appartement is het dak toegankelijk gemaakt. Vanaf het terras heeft men een fraai uitzicht over de stad.
De voorgevel, met een monumentenstatus, is met zorg gerestaureerd. Daarbij zijn de nieuwe vertikale schuiframen in het werk pas gemaakt en in de bestaande scheluw kozijnen geplaatst, zonder dat aan het monumentale beeld enige concessie is gedaan.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Project
Appartementen Kanaalstraat, Amsterdam
Adres
Kanaalstraat, Amsterdam
Opdrachtgever
Leonhardt Projects
Ontwerp
2016
Aannemer
diverse onderaannemers
Uitvoering
2016-2017
socialshare delen op sociaal
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin