Villa, Reeuwijk

Na de aankoop van hun droomlocatie aan de Oudkoopsedijk in Reeuwijk, vlakbij de Reeuwijkse plassen benaderden de opdrachtgevers ons bureau voor het ontwerp van een villa met atelier en werkruimte. Het langgerekte terrein bood schitterende vergezichten in het polderlandschap. Door het vierkante hoofdvolume diagonaal op het terrein te plaatsen werd voorkomen dat er een voortuin, twee smalle zijtuinen en een achtertuin ontstond. De tuin vouwt zich als het ware om de villa heen, restgebieden komen niet voor. Aan de dijkzijde zijn de gevels gesloten en aan de achterzijde, de zuidzijde zijn deze uitgevoerd als transparante puien. Het dak is zodanig op het vierkant geplaatst dat aan de zuidzijde twee hoge slaapkamers ontstaan met puien aan een balkon.
Vanuit de villa beperkt het uitzicht zich niet tot het eigen erf, maar wordt grenzeloos het volledige landschap ervaren. Tuinarchitect Annemieke Fontein uit Rotterdam versterkte dit idee met een afgewogen landschapsontwerp. Met name de diagonale waterpartij beginnend bij het terras aan de woonkamer slaat een natuurlijke brug met het orthogonale polderlandschap.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
Project
Villa, Reeuwijk
Adres
Oudkoopsedijk, Reeuwijk
Ontwerp
2000 - 2002
Aannemer
Breedijk Waddinxveen
Uitvoering
2002 - 2003
socialshare delen op sociaal
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin