Workshop Taylor - workshop werkplaats werktuigbouw houtskeletbouw























Op dit voormalige boerenlandgoed in de groene staat New Jersey is na een landschappelijke analyse, samen met de eigenaar besloten een van de bestaande stallen te vervangen door een nieuw gebouw dat kan functioneren als pasklare werkruimte voor een persoon en waarin de diverse werktuigbouwkundige machines met soms antiekwaarde kunnen worden ondergebracht. Hiermee blijft het bestaande ensemble van boerenopstallen intact.

In afwijking van de bestaande “Barn-red” beplankte stallen, is gekozen voor onbehandeld Red Cedar, dat natuurlijk veroudert. Hiermee zal in de loop van de tijd het gebouw zich voegen in de omgeving. De workshop van ca. 200 m2 huisvest diverse specialismen; zo is een zogenaamde “blacksmith installator” ingebouwd, maar zijn ook metaal- en houtbewerking machines geplaatst. Het gebouw is voorzien van een ondergronds afzuigsysteem. Het daglicht is op afstand te reguleren door automatische zonwering boven de daklichten.

De gevel is opgebouwd rondom de gelamineerde spant constructie in houtskeletbouw. De buitenbekleding bestaat uit onbehandeld Spanish Red Cedar in horizontale beplanking, waarbij om de drie planken een plank horizontaal is geplaatst. Deze stringente horizontale geleding maakt het mogelijk om op diverse gewenste plekken ramen te maken.