Serre herenhuis - Laan van Meerdervoort aanbouw serre herenhuis





















De zes herenhuizen in het hofje aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag vormen een gebogen gevelfront naar de laan. De gevels maken deel uit van het Rijksmonumentale stadsgezicht. Door de boogvorm van het hofje hebben alle woningen een verwijdende plattegrond naar de tuinen. Dit gegeven was de basis voor de vijfzijdige glazen uitbouw aan de noordzijde van dit klassieke herenhuis. Daarnaast was de wens om de daglichttoetreding zoveel mogelijk te optimaliseren reden om het dak in glas uit te voeren.

Het bestaande kabinet met balkon, een opslagruimte en een bestaande serre maakten plaats voor de serre over de volle breedte van ca. 9 meter en een glasdak onder 15 graden. De constructie is uitgevoerd in hardhout met authentieke profileringen en een aluminium glassysteem voor het glasdak. De zinken mastgoot volgt de knikkende daklijn en verder zijn alle aansluitingen ter plaatse gemaakt uit zink.