Pakhuis Vlaardingen - Pakhuis Vlaardingen Oosthavenkade 47 loft appartementenDit voormalig pakhuis aan de Oosthavenkade moet aan het einde van de 19e eeuw gebouwd zijn door Paulus Kikkert en is een kopie van het gesloopte Kikkerts Tweeling pakhuis. Dit pakhuis deed de afgelopen decennia dienst als hengelsportwinkel. De vorige eigenaar was dan ook verantwoordelijk voor het inbrengen van een vide van 4 bij 9 meter midden in het gebouw. Hiervoor moest een groot deel van de oorspronkelijke houten standvink constructie wijken voor een stalen frame. De kap wordt gedragen door een Philibertspant.

De huidige eigenaar wil het Gemeentelijke monument bouwkundig en constructief verbeteren en herbestemmen tot drie woningen.
In het ontwerpvoorstel worden twee naast elkaar gelegen woningen gerealiseerd op begane grond en eerste verdieping. Deze woningen maken gebruik van de aanwezige vide en op de oorspronkelijke standvink-lijn wordt de woningscheidende wand gebouwd. De twee woningen worden ontsloten middels een gemeenschappelijke entreehal vanaf de kade. De loft onder de kap heeft zijn toegang aan de achterzijde van het pand vanaf de kelderverdieping. Via een separaat trappenhuis dat achter in de huidige vide is geplaatst bereikt met de open loft. Een blok waarin alle voorzieningen zijn opgenomen verdeeld de ruimte in diverse verblijfplekken waardoor de karakteristieke spantconstructie goed zichtbaar blijft.