Loft Den Haag - Voormalig postkantoor Den Haag vebouwd woon werk loft Zandstra flat



















Dit voormalige postkantoor in de wijk Escamp in Den Haag, op de kop van een jaren 50 woongebouw ontworpen door architect Piet Zandstra is met simpele middelen geschikt gemaakt als woon- en werkruimte voor een beeldend kunstenaar en een fotografe. Het terugbrengen van de oorspronkelijke architectonische kwaliteiten lag voor de hand gezien de passie van de bewoners voor de vormgeving uit de jaren 50, 60 en begin 70. De begane grond is uitgevoerd als een open plattegrond. De indeling wordt bepaald door een houten scheeps verhuisbox met een werkplek en een American Kitchen onder het ovale daklicht.

In de voormalige kelder is een slaapkamer en badkamer gerealiseerd met daglicht via de bestaande koekoeksramen. De brede middenzone wordt gebruikt als atelier en krijgt daglicht via een drietal nieuwe gaten in de begane grond vloer. De gaten zijn afgedekt met een dikke heldere beloopbare glasplaten en het doorzicht levert spannende ruimtelijke relaties.

foto's: Loesje Praktijken en MATH architecten