Boshuis Vierhouten - vakantiehuis boshuis nieuwbouw Vierhouten Veluwe

















Het huis staat aan een open plek in het bos aan de rand van Vierhouten op de Veluwe. Aangezien het huis een bestaand vakantiehuis verving waren restricties gesteld aan het maximaal te bouwen vloeroppervlak.
Met de opzet waarbij woonvertrekken rondom een met glas overdekte patio worden gegroepeerd is het huis bijzonder ruimtelijk en is tegelijkertijd een buffer tussen slaap en woongedeelte gemaakt. Met grote schuifbare lamellenschermen kunnen de woonkamer, de patio of de slaapvertrekken intiemer worden gemaakt.
Het gebouw is opgebouwd in houtskeletbouw met een open beplanking. Door de robuuste detaillering en de dakafwerking met natuur-lei in wilde dekking gaat het gebouw op in zijn omgeving.
Het ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers en het boshuis is in de zomer van 2013 opgeleverd.