Bistrozet - horeca groothandel restaurant bistro brasserie interieur architectuur cafe bar

De brasserie in deze horeca-groothandel functioneert als ontmoetingspunt voor klanten en medewerkers. De bestaande uitspanning was gedateerd en vroeg om een aantal praktische verbeteringen.

Essentieel voor de rol van de brasserie is de strategische positie bij de entree en het kassagebied. De twee binnengevels die zich hierop richten zijn uitgevoerd met grote openingen voor doorzicht. De L-vormige bar met daarachter de spoelkeuken is in de gesloten hoek geplaatst van de rechthoekige plattegrond. Een lange L-vormige zitbank met kleine bistrotafels aan de binnenzijde vormen een perfect uitzichtpunt om na de winkeltour een kop koffie te drinken.

De gevels zijn als portalen uitgevoerd, bekleed met onbehandelde blauwstaal-plaat. De bank is zilverkleurig, waardoor de capitonnering goed naar voren komt. In het midden staat een grote leestafel en achterin twee hoge zit-sta-tafels met hoge stoelen. Zowel vloer als tafels zijn uitgevoerd in massief eiken planken met een white-wash coating. Het donkere barmeubel met een Nero Assoluto blad en blauwstaal front steekt af tegen de witbetegelde achterwand, die doorloopt in de spoelkeuken. Achter het korte deel van de bar is een kookhoek ingericht, tegen een in drie grijstinten random betegeld middenblok met de afzuiginstallatie erin opgenomen. Op het strek-metalen bovenpaneel is in fel rood neon de naam “BISTROZET” geplaatst. Grote cilindervormige lampenkappen in diverse bruintinten geven sfeer en beslotenheid aan de verschillende zitplekken.

De brasserie is op 29 maart 2012 feestelijk geopend bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan van ZEGRO.